Ивайло Калфин: Европейският съюз се е развивал напред винаги при кризи

Окт 15, 2011 Новини БСП 0 1232

Европейският съюз се е развивал напред винаги при кризи

Европейският съюз се е развивал напред винаги при кризи. Сега или ще има скок напред, или ще се върне назад с 10-15 години. Така отговори Ивайло Калфин на студентски въпрос за прогнозата му за втора финансова криза по време на среща с младежи във Варненския свободен университет.

Студентите се интересуваха от механизмите при формиране на общия евробюджет, от бъдещето на еврозоната, от вариантите за спиране на кризата в Гърция. Ивайло Калфин получи и въпрос от своя преподавателка. Проф. Божана Василева попита някогашния си студент защо все още няма общо патентно законодателство в ЕС. „Всичко е подготвено, в момента само спорове на колко езици да се направи европейското законодателство по темата спъва приемането му", обясни Калфин.

Във Варна той се срещна с интелектуалци, с неправителствени женски организации.  На среща с тракийските дружества кандидат-президентът заяви, че е поел ангажимент да продължава да работи по въпроса за компенсациите за тракийските бежанци от Турция.

В петък вечерта Калфин се включи в предизборния митинг-концерт на кандидата за кмет на Варна от БСП Борислав Гуцанов във фестивалния комплекс в града.