Сергей Станишев: Цецка Цачева работи изцяло за партийния интерес на ГЕРБ

Госпожа Цачева работи изцяло за партийния интерес на ГЕРБ, отбеляза лидерът на БСП Сергей Станишев в кулоарите на парламента днес

Госпожа Цачева работи изцяло за партийния интерес на ГЕРБ, отбеляза лидерът на БСП Сергей Станишев в кулоарите на парламента днес. „Има конституция, където пише, че парламентът е постоянно действащ орган. Има правилник, където е написано кога НС излиза във ваканция", припомни Станишев и допълни, че е скандален факт парламентът да е във ваканция заради кампанията на ГЕРБ в изборите.

„Според мен има много поводи, не само в този случай, в които Цецка Цачева действа в партиен интерес на ГЕРБ. Да не говоря колко мои питания и въпроси са отклонени от премиера. Има задължения и правилник, но г-жа Цачева го трактова само в полза на управляващите", заяви Сергей Станишев.

Той припомни и факта, че управляващите крият бюджет 2012, „въпреки че е готов, за да минат изборите и тогава да поднесат неприятните изненади на хората". Станишев акцентира на факта, че представителите на ЕНП грубо се опитват да се намесват във вътрешнополитическия живот в България по време на кампанията. „Това обаче няма да помогне на ГЕРБ, защото хората навсякъде казват, че това вече не се трае, държавата ни забрави, казват те", посочи Станишев и допълни, че за последните 20 години не е имало период, когато да няма поне индексация на доходите, ако не увеличаване.

Сергей Станишев коментира и взрива на колата на журналиста Сашо Диков. Според него това не е първи взрив, който представлява заплаха за свободата на словото. „Г-н Диков е известен с това, че той винаги поставя неудобни въпроси на управляващите и на мен ми ги е поставял, сега - на управляващите. Това е правото на журналистите да го правят. Така и трябва да бъде. Журналистите са естествена опозиция на всяка власт", отбеляза Станишев и добави че не очаква ефективно разследване. „От взрива пред „Галерия" колко месеца минаха? Има ли някакъв резултат - няма. Няма и да има сигурно. Най-големият провал на ГЕРБ, освен в социалната и икономическата сфера, е сферата на сигурността. Вижте Катуница и бездействието на МВР. Вижте битовата престъпност", припомни още лидерът на БСП.