Петър Кънев в Созопол: Начело на държавата трябва да застанат хора, които със сърце и душа, но и с гръбнак, да защитават обществения интерес

18.05.2024 г.

Предизборната кампания на „БСП за България“ беше открита тържествено в Созопол в киносалона на читалище "Отец Паисий" в центъра на морския град. На него присъстваха кандидати за народни представители от листата на Коалиция "БСП за България" във Втори многомандатен избирателен район-Бургас за предстоящите избори, начело с водача инж. Петър Кънев. В препълнената зала пръв пред събралите се симпатизанти на социалистите говори кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев.

„Мисля, че мантрата, която се насажда в нашето общество, че всички са маскари, не бива повече да бъде повтаряна. Ние трябва ясно и категорично да кажем, че съдбата, нашата, на нашите деца, на нашите баби и дядовци, е в нашите ръце. Не в нечии други, защото няма кой да дойде - месия отнякъде и да ни оправи. Оправяха ни за осемстотин дни, за дванадесет години, мисля, че е време ние сами да се оправим, да вземем съдбата си в собствените си ръце“, заяви от трибуната градоначалника. Той изтъкна какви са основните преимущества на българската социалистическа партия през времето и защо остава неин верен представител.

„Тази партия имаше „греха“ да поиска повече социални права за хората, за нас, за обикновените хора. Тази партия имаше „греха“ да поиска България да бъде за българите, т.е. българският национален интерес да бъде отстояван както вътре, така и навън. Тази партия, убедена в своята правота, проправи пътя на България към Европейския съюз. Защото всички ние, а и сега съм сигурен, че е така, искахме да сме част от Европа“, беше категоричен в изказването си Тихомир Янакиев.

„Аз съм убеден демократ, не мога да търпя хомот на врата си и съм сигурен, че жаждата за свобода буди всеки един от нас и го води в неговото развитие, към всички житейски решения, които аз самия взимам“, заяви той. Янакиев припомни колко много са социалните придобивки, които БСП е издействала и със съжаление направи констатацията, че ролята на социалистите за това се омаловажава. Той даде конкретни примери за това защо страната се обезлюдява и изрази позиция, че на този процес е нужно да се противодейства без колебания.

„Имаме два важи избора – единият е за национален парламент, изключително важен, защото на нас ни трябва стабилност, но стабилност, която да не е продиктувана на базата на компромисите, а напротив – стабилност, чрез която да се отстояват ценности и принципи. Защото всичко друго иначе е фалш“, каза още той.

Тихомир Янакиев напомни, че вторият избор е този за Европа, където е нужно да се чуе гласа на всеки един гражданин.

„В този избор ние трябва да заявим нашия национален интерес и да го отстояваме, а не само да го заявяваме“, заяви кметът на Созопол.

В заключение Тихомир Янакиев изрази увереност в успешното представяне на коалиция „БСП за България“ на изборите.

„Последните девет месеца на предишния парламент бяха абсолютно безсмислени, Нищо не бе направено за държавата, за икономиката, за бизнеса. Занимавахме се с Украйна, каквото можахме и имахме, а даже и да го нямахме, бяхме готови да раздадем. Занимавахме се и с енергетика и успяхме да провалим тецовете. Успяхме да направим и най-голямата глупост-промяна в Конституцията“, каза водачът на листата на социалистите за Втори МИР – Бургас инж. Петър Кънев. Той благодари на присъстващите за подкрепата и ги увери, че ще изпълни техните очаквания в бъдеще.

Инж. Петър Кънев  подчерта, че слоганът на кампанията на социалистите „Достойна България в мирна Европа“ ясно показва какви са целите и стремежите на БСП за бъдещото развитие на България, а и на Европа. Той коментира, че начело на държавата трябва да стоят политици с достатъчно голям професионален и житейски опит, които достойно да отстояват обществения интерес със сърце и душа, но хора и с гръбнак.

Инж. Кънев открои основните геополитически проблеми, от които България не стои встрани и предупреди, че ролята на управляващите ще бъде решаваща в бъдеще.

„Когато виждам препълнената зала, това ми дава увереност, че вървим в правилната посока“, заяви Тодор Дамянов, който заема четвърто място в листата на коалицията. Той говори за основните акценти в предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“ , като отбеляза, че един от основните и най-важни проблеми в страната е демографската криза. Дамянов изброи какви са конкретните мерки, които БСП предлага да бъдат приложени, за да се разрешат проблемите. Той подчерта, че като представител на черноморския регион винаги е полагал усилия за развитието на туризма, подкрепял е туристическия бранш и увери, че ще продължава да го прави.

В срещата се включиха инж. Паруш Парушев, трети в листата, общински председател на БСП в Бургас, Живко Господинов, областен координатор на БСП в морския град, който заема в листата двадесет и пета позиция.

Представителите на Коалиция „БСП за България“ призоваха присъстващите към активност и за подкрепа на социалистите в изборния ден с бюлетина номер 24.

Организаторите бяха поканили талантливите изпълнители от БГ ДУЕТЪТ, които се погрижиха за доброто настроение на всички присъстващи на събитието.