Ивайло Калфин: Българите трябва да усетят, че са свободни граждани

Окт 13, 2011 Новини БСП 0 1478

Кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин посети Шабла, за да подкрепи кандидат-кметицата  проф

Кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин посети Шабла, за да подкрепи кандидат-кметицата  проф. Райна Бърдарева. Тя го помоли за съдействие за приемане на новия устройствен план на града. Само 30 от 264 общини в България имат устройствени планове, а това е работа на министерството на регионалното развитие и благоустройството, подчерта кандидат-президентът. Шабленци поискаха още държавният глава да генерира повече референдуми, които на практика в България не се организират, макар че има закон.

Калфин обеща, че като президент ще накара парламентът и правителството да започнат да работят и да се намерят решения на проблемите на хората сега, а не след 2-3 години. Шабленци подариха на кандидат-президента материали по случай 100-годишнината на партийната организация в града.

„На изборите трябва да обясним ясно на ГЕРБ, че в държавата има спирачки, че хората в България държат на баланса и на различните мнения. Българите трябва да усетят, че са свободни граждани. Борим се за по-добра работа на институциите, а президентската институция трябва да направи така, че правителството и парламентът да започнат да работят", заяви Калфин.

На среща с жителите на Генерал Тошево хората благодариха на Ивайло Калфин за изпълнено обещание- като вицепремиер той откри реставрираната Филипова кръчма в село Красен, където Йовков пише „Вечери в Антимовския хан" и обеща да има асфалтиран път до този културен обект. Удържахте на думата си, напомниха вчера генералтошевци. Калфин се срещна с хората от Вълчи дол, Суворово, Ветрино, Провадия и Белослав.