Атанас Зафиров в Свищов: Пожелавам на социалистите в региона минимум 24% подкрепа, за да реализираме политиките на БСП в подкрепа на хората

15.05.2024

Чест, отговорност и предизвикателство е да съм водач на листата в 4-ти Многомандатен избирателен район“, заяви Атанас Зафиров  на откриването на кампанията на БСП в Свищов за изборите за представители в Европейския парламент и народни представители в 50-ото Народно събрание. 

Заместник-председателят на БСП и водач на листата на коалиция „БСП за България“ във Велико Търново призова на 9 юни повече хора да излязат и да упражнят правото си на глас. Той видя символика в номера на партията в бюлетината и си пожела на 9 юни социалистите в региона и страната да имат минимум 24 процента подкрепа, за да се реализират политиките в подкрепа на хората, които предлага партията.

„За първи път област Велико Търново е представена с двама кандидати в листата за представители в Европейския парламент“, посочи от своя страна  Красин Каракоцев, кандидат за евродепутат. Той призова на 9 юни да гласуваме с номер 24 в бюлетината и на двата вота – за представители в Европейския парламент и за депутати в 50-ото Народно събрание.

„Стана ни традиция да откриваме кампанията си пред Паметника на свободата“, каза пред присъстващите София Вергилова, председател на местната организация на БСП и кандидат за народен представител в 50-ото Народно събрание. По думите ѝ това не е случайно, защото символиката, която носи този паметник, се свързва много с това – как ние се чувстваме, дали сме свободни. А какво друго е свободата, ако не правото ни на избор, допълни тя.

„Горда съм, че голяма част от предложенията, които направи Комисията по образование, здравеопазване и култура към Младежкото обединение в БСП, на която съм председател, са включени в Платформата на БСП за тези избори“, коментира още София Вергилова.

Тя обеща в хода на кампанията симпатизантите на лявата идея да се запознаят по-добре с документа, с който партията участва на изборите на 9 юни. В заключение призова в деня на изборите да се гласува с номер 24 в интегралната бюлетина.

Преди началото на официалната част София Вергилова и симпатизанти запалиха по свещ в храма “Света Троица”.