В Радомир, Русе, Кърджали: Памет за отдалите живота си – за да няма фашизъм, а свободна Европа

Май 09, 2024 Новини БСП 0 1313

09.05.2024

Водачът на листата на "БСП за България" в Перник Борис Цветков, социалисти, антифашисти и леви хора отдадоха почит днес пред паметта на борците срещу фашизма и загиналите във Втората световна война - за да я има Европа днес, обединена и мирна. 

В Радомир те поднесоха венци и цветя пред паметника и паметната плоча на Виолета Якова - изтъкнат деец на партизанското движение, пред паметника на Евлоги Агаин, известен още като "партизанския паметник" в Радомир и сведоха глави пред паметта на загинали в районна червеноармейци в с. Чуковец. 

БСП-Кърджали също изрази почит към героите и жертвите на Втората световна война. Социалистите поднесоха венци пред паметниците и мемориалите, които са днешната памет за всички, жертвали се за свободата и защитата на човешкия дух в един от най-тежките периоди на историята.

С официална церемония пред паметника „Альоша“ и в Русе беше отбелязан Денят на победата. Началото беше поставено в 11 часа и с кратка програма се отдаде почит към паметта на героите, жертвали живота си за свободата на човечеството. Честването  продължи с шествието „Безсмъртният полк“, което стигна до руското гробище в Парка на възрожденците."