БСП почете 100 години от смъртта на Димитър Благоев

Май 07, 2024 Новини БСП 0 437

07.05.2024

Социалисти и симпатизанти се събраха в в къщата-музей на Димитър Благоев, за да отбележат 100 години от кончината на основателя на организираното социалистическо движение в България и на първата социалдемократическа партия на Балканския полуостров.

"Димитър Благоев е не само основоположник на организираното социалистическо движение в България, но и достоен държавник. С активната си политическа позиция в парламента и яркото си перо на страниците на списание "Ден" и "Ново време", на вестник "Работник" той поставя на дневен ред индустриализацията, модернизацията на България, нейното духовно и европейско развитие", заяви Иван Карагьозов,  председател на районната организация на БСП-Красно село.

"Днес неравенствата растат, бедността е непоносима за милиони хора, принципите на чистата и свята република се погазват. Ние, социалистите, продължаваме идеите му и делата му.", подчерта той.

На възпоменанието присъства лидерът на БСП Корнелия Нинова, както и секретарят на Изпълнителното бюро на партията Вяра Емилова.