Петър Кънев: Правителство на Тройната коалиция оставя добро наследство

Пред това правителство не стои въпроса нито за свалянето, нито за увеличаване на данъците Поведението на правителството бе коректно, защото остави един добър фискален и валутен резерв

Пред това правителство не стои въпроса нито за свалянето, нито за увеличаване на данъците

Поведението на правителството бе коректно, защото остави един добър фискален и валутен резерв. Това каза депутатът от „Коалиция за България” Петър Кънев по време на първия от седемте тематични дебата между представителите на бизнеса и политическите сили, в контекста на предстоящите избори за национален и Европейски парламент. На форума бяха дискутирани 6 макроикономически теми-експортна политика, чужди инвестиции, капиталов пазар, кредитна и данъчно – бюджетна политика.

Заместник-председателят на Комисията по икономическа политика при НС посочи, че управлението на тройната коалиция ще остави добро наследство за следващото правителство. Той очаква България тази година да е сред водещите държави по икономически растеж в ЕС.

Пред това правителство не стои въпроса нито за свалянето, нито за увеличаване на данъците, нито за сваляне тавана на осигурителната тежест, категоричен бе Петър Кънев. Борбата с корупцията е една от темите, която не бива да бъде прекъсвана, заяви още депутатът от Коалиция за България.

Кънев застана зад идеята на председателя на стопанската камара Божидар Данев да се направи регистър на коректните фирми и на тях да се връща по-бързо данъкът. Веднъж изпаднала от този списък фирмата да няма право да се върне.