Синдикалист за Ваня Григорова: „Подкрепа” не стои зад политическата изява на отделни наши членове

Май 02, 2024 Новини БСП 0 337

Конфедеративният секретар Валери Апостолов приветства законодателната работа на БСП, но заяви че имат още очаквания към депутатите в следващото Народно събрание

Законодателната инициатива и работа на БСП в посока защита на доходите и социалната подкрепа на работещите приветства доц. д-р Валери Апостолов, конфедеративен секретар на КТ „Подкрепа”: „Оценяваме високо промяната в Кодекса на труда, свързана с регламентирането на минималната работна заплата спрямо средната. Но в тази посока имаме очаквания към бъдещите народни представители все още, тъй като директивата за адекватни минимални работни заплати в страните от ЕС изисква две основни неща – България да изработи механизъм за определяне на минималната работна заплата на основата на 4 критерия – производителност, ръст на нарастване на брутните заплати, общо нарастване на заплатите и покупателна способност”, посочи Валери Апостолов.

Апостолов бе категоричен, че бъдещите български евродепутати трябва твърдо да отстояват националния интерес и не се поддават на договорки. „КТ „Подкрепа” е против зелената сделка, настояваме за нейното отлагане”, заяви Валери Апостолов.

Пред заявилите обединението си представители на леви и патриотични партии, граждански и обществени сдружения синдикалистът бе категоричен: „Подкрепа” стои равноотдалечено от всички партии и не подкрепя политическата изява на отделни наши членове”, заяви Валери Апостолов препращайки анонс към Ваня Григорова. Думите му бяха аплодирани от залата.