Георги Свиленски: Днес се доказа, че Ваня Григорова е патерица на Бойко Борисов

След Елена Йончева, днес падна маската и на Ваня Григорова

„Започват да падат маски. Преди два дни падна маската на Елена Йончева и зависимостите ѝ от Делян Пеевски и ДПС. Днес падна маската и на Ваня Григорова и зависимостите ѝ от ГЕРБ и Бойко Борисов.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски на брифинг в Народното събрание.

„Борисов в рамките на няколко месеца успя да предаде, първо, избирателите си, когато предложи Антон Хекимян за кмет на София. След това предаде преговарящата си група за правителство – Сачева, Петкова и Назарян. Днес предава и бъдещите си избиратели в София, като им казва ясно, че на местните избори е работил за Ваня Григорова и тя му трябва в българския парламент, за да бъде негова патерица“, посочи Свиленски.

По думите му днес е станало ясно на всеки, че Ваня Григорова няма да се грижи за интересите на столичани и че тя не е искала да бъде кмет на София, а само е използвана да бъде кандидат.

„Ваня Григорова не я интересуват интересите на работещите, на бедните, а единствено я интересуват местата в листите. И когато поканихме хората в ляво на срещата ни на 1 май за обединение, част от критиците ни от „Левицата“ казаха, че 1 май било късно, защото листите ще бъдат регистрирани. Това потвърждава още веднъж тяхното желание единствено за места в листите – никакви политики, никакви решения за България и за работещите хора“, категоричен бе Георги Свиленски.

И заключи: „Признанието на Борисов днес е много важно както за българското общество, така и за левите избиратели – да не се подвеждат, а да гледат кой е истинската алтернатива. Ваня Григорова и Мая Манолова ще бъдат поредната патерица на ГЕРБ в парламента.“