Корнелия Нинова: БСП сме единствените, които не ходим в кабинета на Борисов и не седим в ничий скут

25.04.2024

„Уважаеми народни представители от ГЕРБ, не въвличайте БСП в калните си пехливански борби с ПП и ДБ. Говоря от името на единствената партия, която в последните 10 години не ходи в кабинета на Бойко Борисов, не лази пред кабинета на Бойко Борисов, не седи в ничии скутове. Това ми дава самочувствието да ви кажа – не ни въвличайте в тези ваши разправии.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

„Говоря като  единственият човек в България, който е отказвал да стане председател на Народното събрание. Тази оферта беше направена от Бойко Борисов към мен и съм отказала още през 2018 г., защото смятам, че моделът на управление на ГЕРБ е голямото зло за България и Борисов е  това зло. Затова оттогава и досега сме отказвали каквото и да е сътрудничество с ГЕРБ“, посочи Нинова.

По думите ѝ е имало много разлики между правителството на Кирил Петков с участието на БСП и правителството на ПП-ДБ, подкрепено от ГЕРБ.

„Искам да отлича една – при нас се знаеше много добре кой за какво носи отговорност: Министерство на икономиката и индустрията - на БСП, Министерство на труда и социалната политика – на БСП, Министерство на енергетиката – на ИТН. Вашата грешка сега е, че 9 месеца не можете да се разберете кой министър на кого е - Калин Стоянов на ПП ли е, на ГЕРБ ли е, на кого е“, подчерта Корнелия Нинова.

„И като тогавашен вицепремиер, много достойно заставам пред вас и пред българския народ и казвам, че за 9 месеца постигнахме първо място по индустриално производство в ЕС. Къде сте сега – на 19-то място. 20 млрд. лв. социална програма, благодарение на БСП, които стигнаха от бебето до най-възрастния човек. Това е отговорността на БСП в правителството на Кирил Петков. Така че, аргументирайки се с тези факти от миналото и настоящето, няма да ви позволя да въвличате БСП в игрите, манипулациите, задкулисието и схемите на паралелната държава. Защото целта ни през последните 10 години е борба с тази паралелна държава и тази цел продължава“, каза още тя.