Иван Ченчев: Единствената алтернатива на чекмеджетата и пуделите е БСП

Апр 25, 2024 Новини БСП в медиите 0 596

25.04.2024

„Има само една опозиционна сила и това е БСП. Ние сме единствената партия, която не се е изкушила да влезе в сглобка с Борисов и Пеевски.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Иван Ченчев в ефира на Евроком.

На въпрос кой спечели на изборите за ново ръководство БСП-София, той отговори: „Победата е на социалистите и на самосъхранението на партията, която винаги е била срещу всякакви сглобки. Диана Тонова е опитен човек, който неслучайно беше наш постоянен кандидат за председател на СОС.“

Ченчев каза, че се чувства щастлив от напускането на Ваня Григорова, защото повече нито един социалист няма да се чувства предаден от нея. По думите му тя е предала своите избиратели, развявайки знамето, че ще защитава правата на работниците, а първото нещо, което прави като общински съветник е да увеличи собствената си заплата. Според него тя е предала и Иван Таков, с който правиха кампания в София, напускайки Общинския съвет.

„Аз бях сигурен, че Ваня Григорова няма да се задържи дълго в Столичния общински съвет. Вчера прочетох нейно изказване, че СОС е бил малък терен за политика, а уж София ѝ беше кауза. Май се оказа, че каузата ѝ е съвсем друга – да си има собствено движение и да се бори за постове и позиции. Самото ѝ присъдружие с политическия номад Мая Манолова би трябвало да светне червената лампа на избирателите“, посочи Иван Ченчев.

Той коментира, че се чувства предаден от Елена Йончева. „Всеки един народен представител на БСП, включително и аз, сме я водили при местните организации, за да представи своите виждания пред социалистите. Но отивайки в Европейския парламент, тя скъса връзката си с БСП. Сега виждаме, че е имала други зависимости“, каза Ченчев, визирайки номинацията ѝ за евродепутат от ДПС.

 

И бе категоричен: „БСП иска да направи така, чв България да се скъса с паралелната държава, с тези зависимости, с лакомията и алчността за постове и позиции. Виждаме все по-малко политици с каузи, битката им е само за пари и власт.“

Ченчев изрази надежда на предстоящите избори да има активност.

„Знам, че хората са омерзени и с право, тъй като тези не се посвениха 9 месеца да се карат само за постове и власт и накрая да се случи всичко това. Но каква е разликата между чекмеджетата и кюлчетата и пудела и пачките? Това е изкривено и опасно мислене, а те са държавни хора - представяте ли си какви са ги вършили в тази сглобка. Единствената алтернатива на това е БСП“, заключи Иван Ченчев.