Нинова: Дадохме подписи и на “Възраждане”, и на ПП-ДБ. Въпросът с оставката на Желязков е принципен

25.04.2024

„Преди десетина дни ние поискахме оставката на Росен Желязков по повод една издадена заповед, с която ограничи правата на народните представители. Вчера бяха инициирани две подписки – една от „Възраждане“ и една от ПП-ДБ. Тъй като ние имаме принципно отношение по този въпрос, дадохме своите подписи и в двете подписки. „Възраждане“ не можаха да съберат подписи, но събрахме с ПП-ДБ и днес ще има точка от дневния ред за оставката на Росен Желязков.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

„Всякакви спекулации, че сме се заигравали с този или с онзи, са предизборна манипулация на отделни хора и парламентарни групи. Без нашите подписи не можеше изобщо да стартира процеса“, каза още тя.

Нинова подчерта, че въпросът за БСП е принципен. 

„Трябва да се разбере, че в парламентарна република трябва да се спазват парламентарни правила, които Росен Желязков няколко пъти наруши“, посочи лидерът на БСП.

И обърна внимание, че е много важно днес да се проследи кой как ще се гласува.

„Един председател на парламента вече е падал от гласовете на БСП, защото винаги сме смятали, че когато се нарушават правила, трябва да се носи отговорност“, припомни Корнелия Нинова.