Атанас Зафиров: БСП е единствената партия, която не мръдна и сантиметър в битката си срещу модела „ГЕРБ“

Апр 24, 2024 Новини БСП в медиите 0 404

Ваня Григорова бързо ще разбере, че без БСП резултатът ѝ ще бъде съвсем различен

„БСП успешно обединява партиите от лявото и патриотично политическо пространство. Предстои да го покажем на 1 май с голяма среща, която организираме с партии от ляво, център, патриотичен сектор.“ Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров в предаването „Пресечна точка“ на NOVA.

По неговите думи Ваня Григорова е най-пресният пример за човек, който е използвал БСП за реализиране на собствените си политически амбиции.

„Ваня Григорова постигна своя резултат в София благодарение на БСП и много бързо ще разбере, че без БСП резултатът ѝ ще бъде съвсем различен“, подчерта Зафиров.

Според него левите послания трябва да бъдат облечени със съдържание, иначе оставали просто празни приказки.

„Не може да бъде ляв човек, който за два месеца четири пъти излъга своите избиратели. Веднъж излъга хората, които гласуваха за нея, като още в първата седмица пристана на сглобката и на хората, които рязаха паметници. Не може да бъдеш ляв човек, ако излъжеш членовете на партиите, които са те издигнали и подкрепили. Не може да бъдеш ляв човек и да лъжеш медицинските сестри и работниците, като им обещаваш да им вдигнеш заплатите, а първата ти работа е да си вдигнеш собствената“, категоричен бе социалистът.

„БСП е единствената партия, която не се поддаде на изкушенията и не мръдна нито сантиметър в битката си срещу модела „ГЕРБ“. Това ще предложим на избирателите. Всеки, който е готов да ни подкрепи в тази битка, е добре дошъл при нас. А всеки, който си прави някакви други тънки сметки, нека си опита късмета и да види какъв ще му бъде резултата“, каза още Атанас Зафиров.

По отношение на листите за предстоящите избори, Зафиров коментира, че в БСП са направени изводи да не се налагат хора на всяка цена.

„Избирателите на БСП претърпяха поредното разочарование в лицето на Елена Йончева. За нас това не е изненада. Отношенията ни с нея са прекратени отдавна и сега стана ясно, че сме били прави“, посочи той.

По думите му е борбите на Йончева срещу корупцията са били театър, а издигането ѝ от ДПС – морален проблем.

„Това е и обществен проблем, защото демотивира българските граждани и те престават да вярват на политиците. Ето ви пример за хора, които нанасят абсолютна щета на политическата система като цяло“, каза още Зафиров по отношение на евродепутата.

И бе категоричен, че за предстоящите избори БСП не търси количество, а качество - стойностни хора, които могат да защитават интереси, дори и когато са подложени на големи изкушения.

„В листите ще има сплав и от познати, и от достатъчно нови лица, но прецизирано и внимателно - хора, които действително могат да отстояват каузи без да ги предават“, подчерта Атанас Зафиров.