Христо Проданов: БСП сме доказаната във времето алтернатива на сглобката

Апр 24, 2024 Новини БСП в медиите 0 203

Не знам как Елена Йончева ще бори корупцията от скута на Пеевски – това няма нищо общо с морала и ценностите на БСП

„Ние сме единствените, които не сме се прегръщали досега с ГЕРБ и сме били твърди в отстояване на позициите, че участието на ГЕРБ И ДПС в управлението е пагубно за държавата.“ Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов пред NOVA News.

По думите му социалистите не се притесняват от алтернативни леви листи.

„Това е повторение на това, което се случва преди всеки избор – от гардероба да излизат скелетите на бивши членове на БСП, които започват да се обединяват и веднага след това започват да работят с ГЕРБ - и това е доказано“, посочи Проданов. 

Според него Ваня Григорова е предала не само БСП, която застана зад нейната кандидатура за кмет на София, но и на първия завой е предала избирателите си, ставайки с гласовете на ГЕРБ председател на комисия в СОС.

„В крайна сметка е доказано, че Ваня Григорова, Мая Манолова и всички останали големи обединители са едни обикновени кариеристи“, каза още Христо Проданов.

По неговите думите същото може да бъде казано и за Елена Йончева.

„Йончева я подкрепихме, защото се бореше с корупцията и за свобода на словото. Сега не знам в скута на Пеевски как ще се бори за свободата на словото и срещу корупцията. Очевидно е преценила, че това е начинът отново да влезе в Европейския парламент. За нея това е лична изгода и няма нищо общо с морала, с ценностите и с това, което ние се опитваме да представим на нашите избиратели“, подчерта социалистът.

„Ако преди миналите избори ГЕРБ и ПП-ДБ криеха че ще бъдат в сглобка и ще правят правителство, сега вече не го и крият и казват, че след изборите пак ще преговарят. Затова казах, че сме единствените, които не са се прегръщали с ГЕРБ и сме единствената доказана във времето алтернатива на всичко това“, заключи Христо Проданов.