БСП-Хасково след касирания вот: Да кажем кой какво е свършил и какво ще отстоява и в новия ОбС

Апр 11, 2024 Новини БСП 0 755

\"БСП за България\" бяхме в основата на две важни и пряко засягащи жителите на общината решения - намаляването цената на водата и коригирането на такса \"Битови отпадъци\", заяви водачът на местните социалисти Камен Тодоров

БСП в Хасково призова останалите кандидати за Общински съвет да излязат на общ дебат, на който да кажат какво са свършили досега и какви политики за жителите на града ще отстояват в новия Общински съвет. Председателят на местната организация на БСП и общински съветник Камен Тодоров заяви инициативата след като стана ясно окончателно решение на Върховния административен съд, който потвърди решението на Административния съд в Хасково, с което се касира вотът за общински съветници в южния областен център.

„Важното е не колко мандата очакваме, а в каква посока ще вървим и какви идеи ще реализираме”, заяви социалистът пред медиите в отговор на техните въпроси. Камен Тодоров припомни, че "БСП за България" в Общинския съвет е била в основата на две важни и пряко засягащи жителите на общината решения - намаляването цената на водата и коригирането на ставката на такса "Битови отпадъци".

„Още след изборите на 29 октомври, миналата година ние казахме, че те не са честни и ще бъдат касирани. В тези шест-седем месеца оттогава досега функционираше един нелегитимен Общински съвет със сесии, в които не фигурираше нито една точка от дневния ред на хората за сметка на такива, свързани с икономически интереси”, посочи още общинският председател на социалистите.