Едит Херцог: В Европа движението на социалистите и на социалдемократите ще става все по – силно

Време е за промяна! Такава промяна бе постигната в Дания, Франция, Германия

Време е за промяна! Такава промяна бе постигната в Дания, Франция, Германия. Българските социалисти са само на крачка от успеха и от победата. Това заяви Едит Херцог, зам.-председател на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, по време на откриването на кампанията за местни и президентски избори в село Богданов дол, община Перник. Евродепутатът е на посещение в България, за да подкрепи кандидат - президентската двойка на БСП Ивайло Калфин - Стефан Данаилов и кандидатите за кметове и общински съветници по места.

Едит Херцог отбеляза, че в повечето европейски държави управляват консерваторите и именно те са причината за задълбочаващата се криза. „Не бива да позволяваме хората да продължават да остават без работа. Трябва да работим за създаване на нови и повече работни места, осигуряващи  по - високи доходи и нормален живот", заяви евродепутатът. Тя обърна внимание на постигнатото в Перник по време на мандата на Росица Янакиева - общината е първенец по спечелени проекти по линия на европейските фондове.  „Имате прекрасен кандидат за кмет на община Перник в лицето на Росица Янакиева, както и прекрасни млади кандидати за общински съветници", обърна се Едит Херцог към перничани.

Евродепутатът сподели и впечатленията си от съвместната си работа в Европейския парламент с кандидата на БСП за президент Ивайло Калфин. „Той е човек с авторитет не само в ЕП, но и като цяло в международната политика и дипломация. Смятам, че за да се откаже от дейността си като член на ЕП, това е само защото чувства силен ангажимент към проблемите на  България и нейните граждани и  би могъл да бъде полезен и да помогне за разрешаването им през президентската институция" добави тя. Херцог се срещна с членове на Обединеното на жените социалистки за паритет и солидарност в БСП и с представители на ръководството на БСП в Перник.