Общинските съветници от БСП-Плевен помогнаха за почистването на снега около детска градина

Плевен: По идея на Общинския съвет на БСП – Плевен днес членове и симпатизанти на партията помогнаха за почистването на снега в района на Седмичната оздравителна детска градина №11 „Теменуга”

Плевен:

По идея на Общинския съвет на БСП – Плевен днес членове и симпатизанти на партията помогнаха за почистването на снега в района на Седмичната оздравителна детска градина №11 „Теменуга”. Явно има тежки проблеми със снегопочистването в Плевен, защото всяка година с дни градът остава блокиран, каза пред представители на медиите председателят на Общинския съвет на БСП- Плевен Любомир Петков.

Петков беше категоричен, че съветниците от БСП не за първи път реагират тогава, когато градът не е почистен от снега. По думите му са водени дълги дебати на  извънредни сесии за организацията при тежки зимни условия и за възможностите на общината за справяне със ситуацията, но ефект няма и всяка година се повтаря едно и също. Решихме, че следващи такива опити с думи да преборим снежната стихия няма да са толкова резултатни и успешни, затова постъпихме преди всичко като граждани, каза още Петков. Според него проблемът на Плевен в тежките зимни условия е не толкова в липсата на пари, колкото  липсата на организация. Нещо куца в работата на общинската администрация и на фирмите, ангажирани с тази дейност, коментира председателят на Общинския съвет на БСП- Плевен. Проблемите според него се решават с малко повече отговорност и с малко повече желание да се помогне.