Стефан Данаилов: Трябва да се сложи точка на това, което ни се случва днес

Окт 08, 2011 Новини БСП 0 957

Стефан Данаилов и Ивайло Калфин, ние се обръщаме към всички граждани на България - на 23 октомври хората да дадат своя разум и мисъл, а не просто поредната задраскана бюлетина

Стефан Данаилов и Ивайло Калфин, ние се обръщаме към всички граждани на България - на 23 октомври хората да дадат своя разум и мисъл, а не просто поредната задраскана бюлетина. Това заяви кандидатът на БСП за вицепрезидент Стефан Данаилов пред гражданите на Кърджали. Той сподели, че голямата му мечта е да види всички българи усмихнати и с болка добави, че в страна днес вижда разочаровани и обезверени хора. „Последните две години настроенията станаха особени. Не се гледаме с усмивка, склонни сме да се гледаме лошо", заяви Данаилов. По думите му причината се крие в огромното социално напрежение сред хората. „Голяма част от българите са сигурни, че трябва да се сложи точка на това, което днес ни се случва", добави кандидатът на БСП за вицепрезидент.

Според Стефан Данаилов нищо добро не чака страната ни, ако няма хора, които гласно да защитават правата на българите и които да говорят за проблемите на власт-имащите. Той изтъкна, че именно това е и мотивът да се включи в изборната битка. „Колкото и деликатен човек да съм, не можех да понеса такъв безпрецедентен театър, който се случи на 4 септември", каза Данаилов по повод обявяването на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ. „За голямо мое съжаление пред очите на цяла България един назначава двама за президент и за вицепрезидент. Кой човек, демократично и умно мислещ, може да понесе такава обида", възмути се Стефан Данаилов. Той напомни, че доброто на демокрацията е, че хората имат право през определен период от време да направят своя избор.