Сергей Станишев: Скоро ГЕРБ ще разберат, че от страха по- лошото е гладът

Окт 08, 2011 Новини БСП 0 1316

  На 23 октомври идва нов ден за България

 

На 23 октомври идва нов ден за България. Имаме нужда от вашата подкрепа, за да променим живота на хората. Това послание лидерът на БСП Сергей Станишев отправи  към бургазлии. Пред препълнената зала на Операта в морския град Станишев призова да се сложи край на арогантното  управление на ГЕРБ, които мислят за собствените си интереси, но не и за хората. Лидерът на БСП напомни, че за една година инфлацията на хранителните стоки е скочила с 22% и българите живеят все по- трудно. „Това вече не се търпи и трябва да се сложи край", категоричен беше Станишев.

Лидерът на БСП отбеляза, че на предстоящите избори ГЕРБ ще разчитат на контролирания вот, на парите и на страха. „Те обаче ще разберат скоро, че от страха по- лошото е гладът", прогнозира Станишев. По думите му нещата вървят на зле и България се нуждае от силна лява социална партия, каквато е БСП. „На тези избори само БСП може да спре ГЕРБ", категоричен беше председателят на социалистите.

Лидерът на БСП изрази подкрепата си за кандидата за кмет Павел Маринов - млад, енергичен човек, с визия за Бургас. „Силата на нашия кандидат ще бъде във визията и в отношението към ежедневните проблеми на хората. Те изискват от общинската управа да се грижи за техните нужди", каза още Станишев. Той добави, че Ивайло Калфин е единственият кандидат, който е готов за президент на България. Станишев отбеляза още, че за първи път България ще има вицепрезидент, който ще обърне внимание на културата и духовността. Лидерът на БСП изтъкна, че личната мисия на Стефан Данаилов е да защити и възроди българската духовност и култура, защото сега навсякъде в държавата шества простащината.