Нинова поздрави участниците в събора "Който се смее, дълго живее" в с. Байлово

01.04.2024 г.

“Здравите корени на народните традиции, обичаи и дух са тези, които пазят в най-силна степен българското във всеки един от нас. Те винаги са ни обединявали. Да ги пазим. Обръщам се с уважение към вас - самодейците и организаторите на фестивала в Байлово, за това, че ревностно пазите българския дух и традиции и богатото наследство на класика на българската литература Елин Елин”. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на 20-ото издание на фестивала “Който се смее, дълго живее” в родното село на Елин Пелин - Байлово.

Повече от 450 самодейци от цялата страна се включиха във фестивала на хумора и шегата, който не само съхранява фолклорните и народни традиции в Софийска област, но и творчеството на Певеца на българското село, както наричат Елин Пелин.

С думи на уважение към самодейците и организаторите на фестивала, превърнали в силна традиция за региона провеждането му на всеки 1 април, се обърна и народният представител от “БСП за България”, избран от София - област, Иван Ченчев.