Сергей Станишев: Правителството похарчи 4,5 милиарда без видим ефект за хората

Окт 07, 2011 Новини БСП 0 1457

Правителството похарчи 4,5 милиарда лева без видим ефект за хората

Правителството похарчи 4,5 милиарда лева без видим ефект за хората. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев пред гражданите на Сливен. Той изрази тревогата си, че страната ни ще става все по-бедна, защото финансовият резерв е похарчен наполовина и същевременно се трупат нови задължения. Лидерът на БСП изтъкна, че опасенията му се споделят и от хората, с които се среща из страната и които открито признават, че живеят все по- трудно. Станишев добави, че отчаянието, което вижда сред българите, е най-страшното нещо от десет години насам. Той поясни, че през последните две години хранителните продукти са поскъпнали с 22%, топлото и тока също са повишили цената си и хората вече изнемогват. По думите на Станишев, в отговор на проблемите си българите получават от правителството безразличие, арогантност и самодоволство. Лидерът на БСП напомни, че управляващите ясно са заявили пред Брюксел, че до 2013г. няма да увеличават доходите. „В същото време хората стават все по-бедни, все по-притеснени", продължи Станишев.

Лидерът на БСП определи като арогантно поведението на вътрешния министър Цветанов след случая „Катуница". „Страната се тресе след този случай; всички ги е страх - българи, роми, турци. А вътрешният министър ходи по концерти", възмути се Станишев. Той напомни, че българската полиция многократно е доказала, че при адекватно ръководство, изпълнява чудесно задълженията си. „В този случай тя бездействаше", допълни лидерът на БСП.

Станишев коментира и опасенията, че вотът на тези избори ще бъде манипулиран. Той изтъкна, че чистота на вота ще се контролира от наблюдатели в комисиите, ще има и неправителствени организации, които ще наблюдават гласуването. Според лидера на БСП само масовото гласуване може да преодолее контролирания вот.

Председателят на БСП изрази категоричната си подкрепа за генерал Кольо Милев - кандидата на БСП за кмет на Сливен. Станишев подкрепи генерал Милев в задачата му да започне с тотална ревизия на общината, а след това - да работи за установяването на ред и прозрачност като основни принципи в управлението на общината. „Нашият кандидат за кмет е този, който може да се справи с безпорядъкa в Сливен", категоричен беше Станишев.