Иван Иванов: БСП сме единствената алтернатива, всички други се договарят

Мар 21, 2024 Новини БСП в медиите 0 351

21.03.2024

„За всички е очевидно, че предстоят предсрочни избори. В ничие изказване или поведение не виждам някаква податка за стопляне на отношенията. Но това е очаквано, защото самите преговори протекоха по един изключително грозен начин. От БСП отдавна казахме – целта на сглобката е единствено разпределяне на държавната баница за това кой ще получи по-голям пай. Никакви политики за българските граждани -  единствено пазарлъци за постове“.

Това заяви днес в ефира на Nova news народният представител от „БСП за България“ Иван Иванов.

Той не се ангажира с прогноза колко дълго ще продължи, по думите му, този цирк. „Но най-големият проблем ще се окаже безотговорността, която ще настъпи след цирка и потърпевши, за съжаление, ще бъдат българските граждани“, заяви социалистът като даде пример с цената на електричеството. „Може би това е и един от основните мотиви сглобката да не искат да се разберат, защото никой не иска да поеме отговорността за рязкото поскъпване на тока юли месец“.

В разговора за това какво очаква страната ни Иван Иванов посочи: „Най-сигурното, че следват избори и тези, които сътвориха този срив да получат заслуженото от българските граждани“.

Народният представител от БСП бе категоричен: „Ние винаги сме казвали, че БСП е една сериозна алтернатива, единствената алтернатива, защото се виждаше, че всички, които се представяха за опозиция по един или друг начин намираха начин за договорки с управляващите. Ние бяхме принципни и вярваме, че българските граждани ще оценят това“.

В разговора за необходимостта от национално отговорно правителство в ситуацията на криза Иван Иванов заяви: „БСП не е отстъпила нито на крачка от политиките си за доходите на хората, социалната подкрепа и неутралната външна политика, такава, която да не ни вкара във война“.

„Правовата държава за нас е преди всичко. Неведнъж сме казвали, че комисията за Мартин Божанов-Нотариуса не работи, това е с цел пак да се препере някой“, заяви Иван Иванов. На въпроса защо не работи народният представител от БСП отговори: „Зависимости. И нежелание да се извади на бял свят кой стои зад тази очевидно организирана престъпна група, която разследва комисията, кои са политиците, кои са кукловодите. Именно това е причината да не се случва нищо“.

По думите му се е видяло, че в това отношение ГЕРБ и ПП-ДБ, колкото и да се карат – работят в пълен синхрон. „Надявам се да не отиде в периферията тази тема, заглушена днес от скандалите при управляващите“, добави Иван Иванов.

„БСП е в кондиция за изборите и всякакви опити за внушение са външно вмешателство за разколебаване на наши избиратели“, заключи социалистът.