БСП-Варна: Ще се включим в протеста на рибари, хотелиери, екоорганизации и варненци против изграждането на перки в морето

17.03.2024 г.

БСП-Варна ще се включи в протеста на рибари, хотелиери, екоорганизации и варненци против изграждането на перки в морето.

Отново изразяваме категоричната си позиция, че сме против приемането на лобистки закон, който вносителите му (ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС) замаскирано се опитват отново да „вкарат“ чрез кръгли маси и дискусии, опитвайки се да преобърнат общественото мнение.

Припомняме, че по предложение на Димитър Чутурков, общински съветник от Коалиция „БСП за България“, ОбС-Варна на свое заседание взе решение за подкрепа на местния бизнес в борбата срещу изграждането на вятърни електроцентрали в акваторията на Черно море.  Затова ни изненадва и факта, че лично кмета на Варна, Благомир Коцев, ще открие нарочна среща по темата, организирана от Центъра за изследване на демокрацията утре.

Протестът ще се проведе на 18.03.24 г.(понеделник) от 9:30 ч. пред хотел „Рослин Димят“, където е мястото на дискусията.