Декларации от софийски партийни организации на БСП против общинските съветници, подкрепили избора на председател на Столичния общински съвет от ПП-ДБ-СС постъпват в Националния съвет на БСП

Фев 10, 2024 Новини БСП 0 622

10.02.2024 г.

В декларацията от БСП Красно село се казва: „Оттегляме доверието си от общинските съветници на „БСП за България“. Госпожи и господа общински съветници, ние работихме за вашето избиране, но вие ни предадохте! Подкрепихте с гласа си срамния сговор с градската десница. Същата тази десница, която повече от 30 години ограбва столичани, която ряза паметници и цинично ги претвори в празнични торти, за да отпразнува победата си над нашата памет, срещу нашето достойнство. Позор за вас!”

Социалисти от БСП Люлин заявяват, че подкрепата на общинските съветници на БСП за избор на председател на СОС е неправилна и в разрез с морала и достойнството на БСП. В изразената от тях позиция посочват, че това оставя у редовите членове на БСП привкус на разочарование за поредната схема и незачитане решенията на ръководството на партията.

На свое заседание Районният съвет на БСП „Оборище“ също се разграничи от действията на общинските съветници, като призова Иван Таков и Иван Пешев да понесат политическа отговорност, като подадат оставка в качеството им на Председател и Заместник-председател на ГС на БСП-София.

Социалистите предложиха на следващото заседание на Националния съвет на БСП да бъдат наложени съответните партийни наказания и подкрепиха решението на Изпълнителното бюро на БСП за сваляне на политическото доверие към гласувалите за председател на СОС.

До недоволството на социалистите от Софийската организация  на БСП се стигна след като преди дни Общинските съветници от „БСП за България” пренебрегнаха решенията на НС на БСП, ИБ на НС на БСП и собствените си решения за издигане на кандидат на БСП за председател, и подкрепиха безпринципно кандидатурата на ПП-ДБ-СС за председател на СОС.