Иван Иванов към министър Вътев: Незаконно добивала дърва фирма продължава да извършва дейност – вземете мерки

09.02.2024 г.

„Изненадан съм, че при установени незаконна дървесина и незаконно превозване на дървесина, изброихте три акта и конфискуване на дървесината, тази фирма продължава да изпълнява договори и да добива дървесина. Мисля, че в Закона за горите ясно е казано какво се случва с такива нарушители. Това минава всякакви граници“.

Така реагира народният представител от „БСП за България“ Иван Иванов на отговор на министъра на земеделието Кирил Вътев във връзка с кражба на дървесина на територията на Държавно ловно стопанство „Тракия“.

От въпроса на Иванов, зададен по време на парламентарен контрол, се разбира, че незаконната дървесина била транспортирана от с. Първенец до Костинброд, където са складовете на фирмата нарушител. От отговора на министъра обаче става ясно, че въпреки констатираните нарушения, съставените актове и образуваното досъдебно производство, същата продължава да извършва дейност по добив на дървесина.

„Това ми звучи като чадър. Вземете мерки това да приключи и тази фирма да не стъпва в гората повече. Ще продължа да следя този случай“, заяви Иван Иванов.