Ивайло Калфин: Да спрем заедно онези, които ни лъжат, че всичко върви добре

Сеп 30, 2011 Новини БСП 0 1164

Трябва да спрем заедно онези, които ни лъжат, че всичко върви добре

Трябва да спрем заедно онези, които ни лъжат, че всичко върви добре. Да им кажем, че България може да изглежда по друг начин. С тези думи кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин се обърна към хората в Самоков. Калфин заяви, че ще използва заедно със Стефан Данаилов всички инструменти на президентската институция, за да върви България по пътя, където първо стои грижата за хората и за тяхното ежедневие. „Искаме да виждаме не само захаросани новини, а внимание, грижа, политика за хората. Реални задължения на държавата. Да настояваме приоритетите да бъдат различни- доходите, здравеопазването, образованието, младите хора, работните места", подчерта кандидатът за президент.

Звездата на българската народна музика Николина Чакърдъкова изпробва на живо в Самоков издръжливостта и танцовите умения на Ивайло Калфин, като го поведе на хоро, от което той не се пусна повече от половин час. „Който се е хванал на президентското хоро, го играе докрай и нашите политици тук знаят това", обяви по микрофона Николина. За да подкрепят Ивайло Калфин, на хорото дойдоха депутатът Кирил Добрев и кандидатът за кмет на Самоков Влади Георгиев.

„Малко са хората с толкова качества, с които можем да се похвалим. За щастие този мой приятел е кандидат за президент и имаме шанс такъв човек да ни представя пред целия свят", добави Чакърдъкова, която е сред първите в клуба за подкрепа на кандидатурата на Ивайло Калфин за президент. „Когато човек чуе такива думи, му става топло на сърцето. Гледал съм в цяла Европа как хората стават и със затаен дъх гледат Николина, да си жива и здрава!", обърна се към нея Калфин.