Нинова: Подкрепа на кандидата на ПП-ДБ-СС за председател на СОС е липса на морал и предателство към избирателите

08.02.2024 г.

„Общинските съветници на БСП в Столичния общински съвет не трябва да подкрепят кандидат за председател, предложен от ПП-ДБ-СС. Трябва да си предложат нашия кандидат Диана Тонова и да не гласуват за друг кандидат.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в парламента.

Тя посочи, че в момента градската организация и Ваня Григорова оспорват изборите и искат съдът да ги отмени. Според Нинова, да подкрепиш тези хора, за които твърдиш, че са незаконно избрани, е висша форма на лицемерие.

„На второ място – стотици софиянци и хиляди хора в страната се обявиха против разрушаването на паметници и в частност Паметника на Съветската армия. Ние правихме живи вериги, когато счупиха плочата и я възстановихме със собствени средства. Обжалвахме всички действия. Обявихме се за запазване на всички паметници и че това е гавра с историята. И ако днес някой от нашите общински съветници седне заедно с тези хора на масата, за да си разделят тортата с детските главички, е висша форма на липса на морал и предателство към тези, които ги избраха“, каза още лидерът на БСП.

„Ако някой от тях подкрепи, Ви моля да отидете при тях да ги питате -  да няма приказки, че БСП се е разбрала с ПП-ДБ и ГЕРБ и е договорила сглобка“, обърна се Нинова към журналистите.