Иван Иванов: БСП не участва във войната между Пеевски и президента – искаме да се разследва корупцията на всички

Фев 01, 2024 Новини БСП в медиите 0 346

Българските фермери бяха излъгани от управляващите, допускам и у нас протести

„БСП подхожда принципно – както сме се борили с корупцията на Борисов години наред, така сме го правили и с корупцията на служебните кабинети на президента Радев.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Иван Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Ние не участваме в калната война между Пеевски и президентството. Искаме сигналите, които сме подали, да бъдат разследвани, тъй като сме свидетели как във времето са потъвали“, посочи той.

Иванов изрази учудване от изказването на вицепрезидента Йотова, че президентът Радев е бил канен да участва в сглобката.

„Очевидно са се водили някакви разговори. Какво е било съдържанието им, отговорите ги дължат три страни, но всеки прехвърля топката на другия“, коментира социалистът.

Според него изявлението за президента по отношение на заявката му за нов политически проект е смущаващо.

„Той дължи и обяснение на обществеността за появата на „Продължаваме промяната“ и начина, по който те влязоха в политиката“, добави Иван Иванов.

„Абсолютно беше ясно, че няма да има пари за земеделските производители по време на гласуването на бюджета. Едно от предложенията на БСП бе в бюджета на ДФ „Земеделие“ да се заложат именно такива средства, за да може да се продължи помощта за преодоляване на последствията от войната в Украйна. Ние предупредихме от парламентарната трибуна за това, но в крайна сметка мнозинството не гласува необходимите на земеделците 420 млн. лв.“, каза бившият земеделски министър.

Той подчерта, че в сегашните екстремални условия е необходима допълнителна грижа за европейските фермери.

„Виждате, че цяла Европа е пламнала и земеделските производители са недоволни и са излезли на улицата. Допускам, че и у нас ще има протести, защото нашите фермери бяха излъгани от управляващите. Предстоят ни срещи с фермерски организации, за да чуем техните искания, но съм сигурен, че в огромната им част ние ще ги подкрепим“, каза още Иван Иванов.