Борислав Гуцанов: По искане на БСП Тагарев ще отговаря в НС за безобразията си

Янр 17, 2024 Новини БСП в медиите 0 771

17.01.2024 г.

„В еврозоната можем да влезем тогава, когато българската икономика и българските граждани сме готови за това. А това ще стане, когато получим всички доклади и анализи как такова влизане ще ни се отрази - дали то ще е по-скоро полезно или по-скоро вредно. Ние поискахме такъв доклад от БНБ, но такъв все още няма.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов пред NOVA News.

„Когато се взема такова решение, то трябва да е, защото е полезно за държавата, а не защото някой отвън ни кара. Не е нормално това да стане без анализа на Българската народна банка “, подчерта той.  

Гуцанов посочи, че официалният старт на подготовката на БСП за изборите за Европейския парламент ще бъде даден на заседанието на Националния съвет на партията тази събота.

„Номинациите започват от основните партийни организации, след което минават през конференциите ни и впоследствие се разглеждат от Националния съвет“, обясни партийната процедура той.

По неговите думи, добрият резултат на БСП на местните избори, като една от само двете парламентарно представени партии, които увеличават броя на кметовете си, не успокоява, а амбицира социалистите за предстоящия вот.  

„По предложение на БСП в четвъртък парламентът ще изслуша министър Тагарев за посещението му в САЩ и безобразията, които наприказва в последните дни. И другото, което касае много българи – изслушване на министър Цеков и министър Радев за санирането и енергийната ефективност на жилищата. Ще бъде интересно за българските граждани заседание“, анонсира Борислав Гуцанов.