Евгени Балев грабна купата в 5-я Колокритериум

Сеп 25, 2011 Новини Избори 0 1593

  Мечтата ми е да се върна и да се състезавам за Сливен, призна един от най-добрите български колоездачи Ген

 

Мечтата ми е да се върна и да се състезавам за Сливен, призна един от най-добрите български колоездачи

Ген. Кольо Милев, кандидат за кмет на община Сливен от БСП, връчи наградите на победителите в петия традиционен Колокритериум за Купата „Милко Димов-Илия Кръстев", организиран по инициатива и под патронажа на БСП от 2007 г.

Победителят в най-оспорваната гонка при мъжете, сливналията Евгени Балев, получи  и специална награда от генерал Милев - червена състезателна фланелка, като символичен израз на ангажимента на кандидата за кмет от БСП да подкрепи и възроди традицията на колоезденето в Сливен. „Това ми е мечтата, да се върна в Сливен", сподели Балев, който в момента се състезава за турски клуб.

Сред приоритетите на БСП е общината да поеме финансирането на мъжкия  Клуб по колоездене, да инвестира в детско-юношеска школа и да изгради вело-зона в града, обясни лидерът на партията в Сливен Мартин Славов.

„Въпреки, че имаме повод да се поздравим, няма да скрия, че е срамно в Сливен, град-емблема в колоезденето за България, общината да абдикира напълно от подкрепата за този спорт. Финансовият ангажимент, необходим за поддържането му е минимален, на фона на огромните пари, които изтекоха в бездънни ями", заяви ген. Милев.