В Стара Загора: БСП събира кметове и общински съветници от Югоизточна България

Дек 08, 2023 Новини БСП 0 833

08.12.2023

Ръководството на БСП продължава срещите си след местните избори с новоизбраните от името на партията кметове и общински съветници.

След Шумен и Плевен, на 9 декември в Стара Загора се събират представителите на социалистите от областите Стара Загора, Бургас, Кърджали, Сливен, Смолян, Хасково, Ямбол.

По време на срещата ще бъдат обсъдени бюджета за 2024 г. както и общите задачи пред БСП в местната власт с акцент върху социалната политика и прозрачното управление на общините. Народният представител проф. Румен Гечев ще постави акцент върху управлението на общинските финанси и отражението на политиките на местно ниво, с оглед на Бюджет-2024.

Кметът на Болярово Христо Христов, както и най-дългогодишният кмет в България – 15 мандата, кметът на хасковското село Брягово Делчо Митев, проф. Иван Върляков – изп. директор на Регионалната асоциация на общините „Тракия“ ще споделят добри практики при провеждането на социалната политика в общините и опита си на утвърдени кметове.

В срещата участие ще вземат лидерът на БСП Корнелия Нинова, членове на Изпълнителното бюро и Националния съвет, народните представители от „БСП за България”, областни и общински председатели, координатори, кметове и общински съветници.