Корнелия Нинова на среща с посланика на Китай: ЕС и Китай могат да активизират търговско-икономическите си връзки

Nov 17, 2023 Новини БСП 0 1063

17.11.2023 г.

Председателят на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин се срещнаха с извънредния и пълномощен посланик на Китайската народна република Дун Сяодзюн по негова молба.

По време на срещата бяха обсъдени и актуални външнополитически събития и инициативи, като особено внимание беше отделено на срещата на президентите на САЩ и Китай в Сан Франциско.

Корнелия Нинова изрази очакване предстоящата среща на върха Европейски съюз – Китай да даде нови перспективи за развитието на икономическите и търговските връзки.

В разговора бяха отбелязани резултатите, постигнати в развитието на двустранните отношения в рамките на приключващия мандат на г-н Дун. Специално беше отбелязано активното сътрудничество между БСП и КПК в различни формати – участие във форуми, младежки инициативи, обмен на информация. Посланик Дун изрази очакване в рамките на отбелязването на 75 г. от установяването на дипломатически отношения между България и Китай двете страни да полагат общи усилия за насърчаване на развитието на стратегическото партньорство между двете страни и издигането му на по-високо ниво.