Брифинг на Корнелия Нинова по актуални въпроси

17.11.2023 г.

„Тези, които днес не се регистрираха и нямаше кворум спасиха правителството и дадоха време на сглобката да продължават да си извиват ръцете и да се договарят. Нашата позиция е ясна – внасяйки вота на недоверие, искаме оставката на правителството.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в парламента.

„Второ, искаме оставката на министъра на вътрешните работи. Това, което стана снощи в София е война, недопустимо е и МВР не се справи“, посочи тя, визирайки протеста на футболните фенове.

„Това, което става в парламента и в държавата повече не може да се търпи. Техните разправии, неразбории, разпределянето на порциите на властта и икономически интереси блокират цялата държава. Вчера са отхвърлени всички данъчни закони. За бюджет никой не отваря дума. По цял ден седят и си извиват ръцете“, подчерта Нинова.

И добави: „Прочитаме в изказванията на ГЕРБ и на ДПС едно и също нещо – страшно много ги боли от това, че призивът на БСП - всички срещу ГЕРБ на местните избори, се случи. Вижте, че във всяко второ изречение Борисов и Пеевски изреждат градовете, в които се обединихме срещу модела „ГЕРБ“. Това е една от причините за това, което се случва сега в парламента.“

По нейните думи за 12 години моделът „ГЕРБ“ се  е изчерпал, провалил е  държавата и всички трябва да се обединят срещу задкулисието, което продължава и в парламента.

„Изходът от това е вотът на недоверие да мине и това правителство да си ходи – с всеки ден то става все по-вредно и въвежда все повече хаос, безизходица, несигурност и нестабилност“, категорична бе Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП съобщи, че е получила покана от Васил Терзиев за среща, която да се проведе утре в Столична община и да е по приоритети в политиката на София, които да залегнат в бюджета на столицата. И уточни, че предстои да реши, заедно с градското ръководство и общинските съветници на социалистите, дали да отидат.