Ивайло Калфин: Силни сме, когато сме заедно

Сеп 17, 2011 Новини БСП 0 1051

С призив за национално единство и за опазване на българщината се обърна кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин към множеството хора, дошли на освещаването на 22-метров кръст на Баах тепе, край село Болярово, Ямболско

С призив за национално единство и за опазване на българщината се обърна кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин към множеството хора, дошли на освещаването на 22-метров кръст на Баах тепе, край село Болярово, Ямболско.  

„Повече от 13 века християнството и православието държат България единна. Всеки, който види този кръст, ще почувства българското, българщината, защото той символизира нашето единство. Винаги сме били силни, когато сме били заедно, когато се грижим за бедните, болните, страдащите", заяви Калфин.

До кандидат-президента бяха депутатът от ПГКБ Атанас Мерджанов, президентският съветник Петър Кънев и други известни личности, които уважиха поканата на кмета Христо Христов от БСП, кандидат за пети мандат. Ивайло Калфин подари реплика на бачковската икона на Св. Димитър на църковното настоятелство на храма в Болярово, чийто храм носи името на светеца.