Нинова: Няма да сме „златния пръст” на Борисов, с който да нанесе удар по икономиката и домакинствата

Окт 26, 2023 Новини БСП 0 607

БСП предупредихме – вредните решения на „сглобката” ще доведат до непосилни цени за ток и горива

„Няма да влезем в парламента, т.е. няма да има утре заседание. Разбираме отговорността, която носим, защото, ако всички спазват обещанията си, нашите гласове биха направили кворум. Няма да го направим – не просто защото сме във ваканция и правим кампания, а защото сме против по същество на това, което ще се решава”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на извънреден брифинг пред централата на партията.

„Принципно сме „против”, защото смятаме, че изваждането на битовите потребители на свободния пазар ще доведе до това много хора и семейства да не могат да си плащат сметките за ток. Всички решения, които касаят рафинерията от началото досега, са грешни и ще  доведат до повишаване цените на горивата, което също ще удари хората”, подчерта Нинова.

Лидерът на БСП припомни, че социалистите многократно са предупреждавали за повишаване на цените на газа, вследствие отново на вредните решения на управляващите. „Факт е, виждате от днес, се иска повишение на цената на газа с 20 % и то още в началото на зимния сезон”, посочи тя.

„Няма да влезем, няма да правим кворума, няма да сме „златния пръст на Бойко Борисов” за античовешките решения, които иска да взима”, категорична бе Нинова.

Тя с обърна към представителите на медиите: „Чрез вас ще кажа на двама-трима души - те си знаят кои са: Спрете да звъните на депутатите на БСП. Знаем - трябват ви 5 гласа. Аз ви гарантирам, че от БСП няма да получите нито един”.