Явор Гечев: Създаваме собствени традиции

Сеп 17, 2011 Новини БСП 0 1454

„БСП е партия на 120 години

„БСП е партия на 120 години. Щастлив съм, че ние днешните млади в партията сме част от тази история и създаваме собствени традиции", заяви Явор Гечев - лидер на Младежкото обединение в БСП при откриването на Националната младежка среща „Епизод 5: България от бъдещето". Това е петата поред инициатива от серията „Епизод", инициирана от Младежкото обединение на партията. Срещата се провежда на 17 и 18 септември в Пловдив, а неин домакин е Международният пловдивски панаир. Очакват се над 600 младежи кандидати за кметове и общински съветници от листите на БСП в цялата страна.

Според Явор Гечев силата на „Епизодите" е в тяхната атмосфера, защото националните срещи са формат за спор и сблъсък на идеи, от които се ражда истината. Лидерът на МО в БСП изтъкна, че в рамките на срещите липсват разделение, агресия, омраза и конфликт. „Уникалното е, че „Епизодите" не са просто повод за среща на стотици млади социалисти от цялата страна, но и генератор на конкретни идеи и политики, които изпълняваме независимо дали БСП е на власт, или в опозиция", изтъкна Гечев.

Лидерът на младите социалисти допълни, че от „Епизодите" са започнали много силни инициативи, които след като са били стартирани от МО, са били подети и от другите членове на БСП. Явор Гечев припомни, че точно знаковите действия, заедно с активната работа на младите социалисти, са били сред основните мотиви за номинирането на над 30 кандидати за общински кметове и повече от 700 кандидати за съветници в листите на БСП за предстоящите Местни избори 2011.

В изказването си депутатът от ПГКБ Драгомир Стойнев припомни, че повече от двадесет години БСП се опитва да променя държавата и политиката в страната ни. „За съжаление точно политиката разочарова много младежи, които обезкуражени напуснаха страната в търсене на по-добро бъдеще. Днес БСП отново дава надежда номинирайки над 700 кандидати за кметове и съветници от своите листи!", припомни Стойнев и допълни, че за БСП като лява партия е важно младите хора да ни се доверят- точно, защото познаваме проблемите, говорим за тях на нормален език и предлагаме стъпки за решаването им.

„За мен е чест да говоря именно по темата за местната власт, защото като кандидат за кмет на Кюстендил партньорството с младите е в основата на цялата ми управленска програма", заяви Мая Шишкова. Тя счита, че точно младите хора са носители на всички нови и прогресивни идеи и  заради това разчита на десетки младежи не само в кандидат-кметската надпревара, но и като експерти да попаднат в общинското управление на град Кюстендил.

В дебатите се включиха още десетки кандидати за кметове и съветници на БСП в цялата страна. В програмата на „Епизод 5" са предвидени и срещи с лидера на БСП Сергей Станишев, с кандидата за президент на партията Ивайло Калфин, с евродепутати и кандидати за кметове и общински съветници.