Първан Дангов, БСП: Предлагам на младите алтернатива да се завръщат и развиват в Дупница

Окт 24, 2023 Новини Избори 0 450

24.10.2023 г.

“Трите мандата на ГЕРБ в Дупница създадоха нови зависимости и наследиха най-порочните практики от миналото. Направиха така, че за определен кръг приближени хора да има облаги, достъп до обществени поръчки и да се добре представени в местната власт. Те преядоха с власт. Време е за промяна.” Това заяви кандидатът на БСП за кмет на Дупница Първан Дангов в предаването “Още от деня” на БНТ.

Какво предлага той: “Прозрачност, откритост и онова, което касае местните проблеми, да бъде ясно казвано на обществеността. Да бъдат ангажирани хора от местния бизнес не с финансова помощ, а да бъде търсено тяхното мнение. Да бъде разширено максимално местното самоуправление от гледна точка на добрите управленски практики.”

По отношение на местния бизнес, според Дангов, той трябва да бъде поощряван не чрез обществени поръчки, а чрез създаване на благоприятни условия. “Имам намерението да разработим общинската наребда за определяне на местните данъци и такси и специално изчислението на такса “смет” на база количеството на генерирания отпадък”, посочи той. 

“Три мандата на ГЕРБ в Дупница не стигнаха да решат нито един жизненоважен проблем дългосрочно”, категоричен бе кандидатът за кмет, спирайки се на проблема с лошото водоснабдяване и на практика фалиралото ВиК дружество, проблема с битовите отпадъци и тяхното редовно събиране, с поддържането на зелените площи, проблема с бездомните кучета.

“Аз съм работил в състояние на жестока обструкция от Общинския съвет и това ме е дисциплинирало да предлагам добри решения, които могат да бъдат устойчиви, работещи, отговорни и да не се прахосват с лека ръка общински пари.”, изтъкна Първан Дангов.

Кандидатът за кмет от БСП се обяви за защита на правата на работниците в предприятията в Дупница. “На енергийната карта на България предприятие като ТЕЦ “Бобов дол” съществува и то трябва да запази своята дейност, така че хората в него да запазят своите работни места”, категоричен бе Данков.

Той обърна внимание на бизнеса за продажба на автомобили втора ръка в общината, като подчерта, че той генерира работни места и дори временна заетост. По думите му, са проведени разговори в добри насоки те да оптимизират работата си, така че да не замърсяват околната среда, а общината да им предоставя добри условия да развиват поминъка си, спазвайки законодателството за опазване на околната среда.

“В града има професионална гимназия, която обучава специалисти, които могат да се реализират в областта на фармацията. Тук идва въпросът доколко тези млади хора са подготвени от средното училище, доколко завършват висше образование в Химикотехнологичния университет в София и доколко ще им бъдат гарантирани работните местата в завода. Готов съм да бъда посредник в тази насока - така да бъдат адаптирани учебните програми, съобразно нуждите на завода в Дупница, за да могат тези хора да се реализират като млади кадри, да работят там и да получават добри доходи”, коментира Първан Дангов по отношение на развитата фармацевтична индустрия на територията на общината.

Според него, близостта на града до София е и предимство, и недостатък. “Младите хора бягат от Дупница, защото нямат алтернатива. Готов съм, с подадена ръка, да предложа тази алтернатива, заедно с учителските колективи, не само в областта на фармацията, а в областта на металостроене, в областта на строителния бизнес, в областта на ремонта на автомобили”, подчерта Дангов.

“Разчитам на всички онези, които са недоволни от начина на управление на града ни. Разчитам на младите, активните и мислещите хора, които имат мечти и визия за бъдещето. Искам тези хора да се връщат и да се реализират като активни, работещи и да допринасят за благосъстоянието на населеното място, в което живеем”, каза още той.