Позиция на БСП относно нападението над кандидата за кмет на созополското село Зидарово Христо Бардуков от МК „БСП за България”

Окт 22, 2023 Новини БСП 0 522

22.10.2023

БСП остро осъждаме нападението над кандидата за кмет на созополското село Зидарово Христо Бардуков от МК „БСП за България”. Това е недопустим акт на насилие и омраза, който по никакъв начин не можем да приемем. Не можем да приемем и железните палки, и бухалките на маскирани и въоръжени мъже да заемат мястото на политиките и аргументите, предлагани от кандидатите за местна власт.

Ако това стане – значи сме предали властта, която е най-близко до хората - в ръцете на престъпници и на мафията.

Това не е първият случай, в който наши кандидати със заплахи са принуждавани да се оттеглят, за да има власт на всяка цена. За тези, които превърнаха малките населени места във феодални владения, в които цари страх. Страх от това дате оставят без работа, без помощи, без дърва за огрев. А както вече виждаме – и да те пребият.

Очакваме от органите на реда да предприемат бързи действия и си свършат работата, така че извършителите на този брутален побой да понесат цялата строгост на закона.

И се обръщаме към българските граждани: Хора, бдете! И гласувайте – за да победим с гласа си железните палки, бухалките и страха. И бъдем свободни граждани, които живеят в общините си свободно.