Зафиров от Девин: Моделът ГЕРБ трябва да бъде премахнат

Окт 21, 2023 Новини Избори 0 1030

21.10.2023 г.

Атанас Зафиров прочете поздравителен адрес от лидерът на БСП Корнелия Нинова: "Видяха зърнопроизводителите, които бяха предадени от това правителство, видяха и миньорите, които станаха жертви на цяла серия от лъжи и абсолютен непукизъм по отношение на бъдещето - тяхното и на България. БСП обаче никога не е приемала политиката като сделка. Ние не ви предадохме и не ви излъгахме. Затова пред вас можем да застанем и да ви погледнем в очите. Останахме верни на себе си, своите идеи и хората. Днес ние сме единствената алтернатива на статуквото, безвремието и лъжата. Единственият носител на реалната промяна, която може да получи своя шанс през местните избори. В Девин издигаме за кандидат Здравко Иванов, доказан управленец и човек, който показа, че не пести усилия, енергия и хъс, когато трябва да решава ежедневните проблеми на своя град. Всички могат да видят как се е променил Девин.

Здравко Иванов се доказа като кмет и показа един нов стил на управление с отговорност към хората, диалогичност и ефективност, а това са качествата, които оценяват истинския стопанин от случайните кандидати за власт. Вярвам, че избирателите в Девин оценят това и ще препотвърдят своя вот от преди 4 години. Това е и голямата разлика между нашите кандидати и останалите партии. Ние градим и правим политика, защото мислим как да живеят младите семейства, възрастните хора и как всеки един човек да получи шанс за развитие. Това става с ежедневна работа, големи усилия и най-важното като не предаваш идеите си и се бориш за доверието на хората. Моделът ГЕРБ трябва да бъде премахнат. Политическите еднодневки се провалиха с тази задача и тя се пада на нас. Нашите кандидати са онази промяна, която всички жадуваме. И днес имаме възможност да го осъществим."

Зам.-председателят на БСП бе категоричен, че е имал намерение да зареди с хъс и енергия присъстващите, но вместо това те са му дали онази енергия и увереност, че социалистите са на правилния път. "Тази енергия ще си я занеса обратно в София. Има няколко условия, за да бъде успешна една кампания. Първото е да бъде добра програмата за управление. Тя е модерна, перспективна, социална и с поглед в бъдещето. Другото важно условие са кандидатите, които да могат да реализират тази програма. Видяхте ги нашите кандидати, чухте отчета на кмета. Това са точните хора. Искам да пожелая успех и на цялата листа", добави той.

Зафиров обясни, че всички виждат през какво е преминала общината и какво е наследил кандидатът им Здравко Иванов. Той даде и няколко примера: "Изключително лошо наследство обвързано с огромни кредити. Болница, която с огромна трудност успяваше да функционира, без всякаква яснота за нейното бъдеще. Трагична инфраструктура, затварящи хотели и пустеещи заведения. Все едни и същи фирми обхващат обществените поръчки.

Мандатът на г-н Иванов по думите на Зафиров е преминал и през Ковид кризата, както и останалите политически и икономически такива. "В момента всички ние сме свидетели и виждаме с очите си как общината процъфтява. Огромните заеми са почти изцяло погасени. Не се спира с развитието и подобряването на инфраструктурата. Болницата е водещ фактор, на който гражданите могат да разчитат във всеки един момент. Хотелите се запълват, градчето цъфти от къщи за гости. Девин все по-силно се налага като емблема в туризма", каза в заключение зам.-председателят на социалистическата партия.