За боядисана пешеходна пътека - акт от МВР

Сеп 16, 2011 Новини БСП 0 1450

Като „организирана престъпна група" е квалифицирала МВР Видин зам

Като „организирана престъпна група" е квалифицирала МВР Видин зам.председателя на ПГКБ Михаил Миков и група родители на деца, които по случай 15 септември са боядисали пешеходна пътека пред училище в града. Заради доброволния обществен труд днес видинчани трябва да платят актове за нарушение и чакат наказателните си постановления.

Това бе само един от фрапиращите примери, които изнесоха депутатите от ПГКБ Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Според Нинова предизборната ситуация започна да придобива парадоксални измерения, за което тя конкретно обвини Цветан Цветанов и ГЕРБ. Нинова допълни, че вместо в предизборната кампания да предлагаме различни идеи и да мислим за бъдещето на страната, сме стигнали дотам- върху представителите на опозицията да се оказва такъв натиск от МВР.

Корнелия Нинова посочи, че в същото време в Бяла Слатина представители на ПП ГЕРБ са окосили обществена градинка и са сложили табелка „Окосено от ГЕРБ". „Щом са стигнали дотам да използват МВР за такива деяния, как ще работи то при сериозните сигнали по време и преди избори?", попита Нинова. Тя поиска Цветан Цветанов най-накрая да се самоопредели и да престане да страда от раздвоение на личността си, като председател на Предизборния щаб на управляващата партия и като министър.

Според депутата от ПГКБ Кирил Добрев „може би премиерът е прав като казва, че дойдат ли избори- всички полудяват". Според Добрев, управляващите дават тон на гражданите, че не е редно да се занимават с обществено полезен труд, да боядисват огради на училища или да боядисват пешеходни пътеки.

„Вчера една приятна компания, в лицето на главния прокурор, вътрешния министър и ръководството на ДАНС заявиха, че ще се борят срещу купуването на гласове. Тази същата компания беше на същите постове на миналите избори в Разлог, където на ГЕРБ не достигнаха 100 гласа, за да спечели на първи тур, но на втори нещата се промениха", припомни Кирил Добрев. Според депутата „Социален патронаж" в Разлог и ГЕРБ са раздавали хранителни продукти с номера на бюлетината; фирми от града са заплашвали служителите си, а охранителни фирми са регистрирали служителите си като застъпници на ГЕРБ. „Целият този апарат бе впрегнат на изборите в града. Нормално е при така стеклите се обстоятелства, ГЕРБ да ги спечелят", заяви Кирил Добрев. В заключение депутатът изтъкна, че не може да бъдат съвместни дейностите на шеф на Предизборен щаб и министър на вътрешните работи. „Мръсни пари щели да хванат, а изборите в Разлог с какви са правени? Преди да имат моралното право да говорят за предстоящите избори, дължат отговори на въпросите за случилото се  в близкото минало в България", допълни още депутатът.