Кирил Леонов: БСП ще сложим край на задкулисието в Перник – ще имаме социална община, близо до хората

Окт 16, 2023 ПЕРНИК Новини Избори 0 419

Незаконно сметище трови хората - кметът мълчи, проблеми с канализацията и инфраструктурата – общината е абдикирала. Това ще променим, категоричен е кандидатът за кмет на Перник, издигнат от „БСП за България” (ПП „Български гласъ” и ПП МИР)

„Спрем ли корупцията, сложим ли край на задкулисното управление – ще променим Перник и ще започнем да решаваме с конкретни стъпки и ясни действия проблемите на хората в общината.Това заяви в отговор на въпросите, поставени от хората Кирил Леонов, кандидат за кмет на „БСП за България”, (ПП „Български гласъ” и ПП МИР) по време на активните си срещи в различните населени места на общината.

Лоша инфраструктура, проблеми с водоснабдяването, тотално абдикиране на общината от проблемите на кварталите – това посочиха жителите на Перник, подчерта Кирил Леонов.

„Незаконното сметище тровeше хората между кварталите „Тева” и Мошино” – кметът Станислав Владимиров мълча дълго време. След нашите протести, избухнали през май и въпросите, които зададохме – сметището беше премахнато и зарито. Но въпросите останаха”, заяви Симона Борисова, кандидат за общински съветник от листата на Местната коалиция и координатор на „Български гласъ” и ги припомни:

„Теренът с незаконното сметище общински ли е? Коя е фирмата, която отговаря за сметосъбирането в района на незаконното сметище? Минава ли в близост до сметището водопровод за питейна вода? Има ли училище в района на незаконното сметище? Отговорът на тези въпроси трябва да бъде даден, за да говорим за прозрачно управление”, посочи Симона Борисова.

„Имаме подготвен екип за управлението на Община Перник. Готови сме с работещи решения, с които да започнем още в първите 100 дни. Перник ще се управлява прозрачно и с грижа за хората. Знаем как да бъдат привлечени инвеститори, да изградим най-накрая обещаваната от Станислав Владимиров Индустриална зона. Знаем как да бъдат разкрити работни места, да се модернизира ТЕЦ-а, вместо да се затваря, да запазим специалистите в болницата”, категоричен бе при разговорите си с хората Кирил Леонов. Кандидатът за кмет на Перник, издигнат от местната коалиция „БСП за България”, (ПП „Български гласъ” и ПП МИР) заключи: „Вие сте нашата сила. Вярваме в подкрепата ви за номер 71 в бюлетината – за да променим Перник”.