Спортен деятел на път да спечели изборите в Никюп, получи подкрепа от Кристиан Вигенин

Окт 15, 2023 Новини Избори 0 396

Кандидатите на „БСП за България“ бяха аплодирани в центъра на селото

Спортният деятел Кирил Минков, който възроди футбола в селото, е на път да спечели и кметските избори в Никюп. Издигнатият от „БСП за България“ настоящ президент на местния „Олимпиакос- Никюп 2018“ получи силна подкрепа на централния площад.

Десетки негови поддръжници дойдоха, за да му пожелаят успех в предстоящия вот на 29-ти октомври. За да му пожелае успех в селото пристигна и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Той подчерта, че в общини, които се управляват от десни партии, малките населени места винаги са ощетени. По думите му качеството на живот във всички населени места трябва да е сходно.

„Нямах никакво колебание днес да дойда в Никюп. Трябва да ви кажа, че в общини, в които управлява БСП, винаги на първо място се поставят хората. Тук имате шанс да изберете такива хора. Не се съмнявам, че Кирил Минков ще стане кмет, но той няма да се справи толкова ефективно, ако оставите в общината същия кмет. Затова аз ппожелавам успех на Ирена Стасинопулу и кандидатите за общински съветници от „БСП за България“, сподели Кристиан Вигенин.

По думите му вече е отправено питане към министъра на регионалното развитие кога ще бъде ремонтиран пътя до Никополис ад Иструм. Това е и един от приоритетите на Кирил Минков, след като бъде избран за кмет. Той обеща да пребори проблема с безводието, както и да осигури видеонаблюдение за по-голяма сигурност. Минков обеща също да управлява в синхрон с всички жители на селото и според техните нужди. Той подчерта, че ще се погрижи всички възрастни хора да получат транспорт до медицински услуги при необходимост.

Зад Кирил Минков застана и кандидатът за кмет на община Велико Търново Ирена Стасинопулу. Тя призова висчки да гласуват на 29-ти октомври с номет едно в трите бюлетини. А водачът на листата с общински съветници Михаил Михалев беше категоричен, че Кирил Минков ще започне работа за решаване на проблемите още на следващия ден след изборите.

Предизборната среща в центъра на Никюп се превърна в истински празник за жителите и гостите на селото. За тях беше предвидена специална програма с Валя Гуглева и нейния оркестър, а водещ на програмата беше Иво Костов. В центъра се изви хоро, на което се хвана и Кристиан Вигенин. Сред присъстващите бяха още кандидатите за общински съветници Желка Денева, Марио Иванов, Красин Каракоцев, Стефан Стоянов, Никол Григорова, Стефани Велева, Тихомир Тодоров и Йордан Свраков.