Виолета Христодулова: Амбицията ми е да живеем в модерна община

Окт 15, 2023 Новини Избори 0 632

15.10.2023 г.

Младите жители на община Марица имат реална представа какво може и трябва да се случи в населените места на общината. За тях са важни транспортът до областния град, добрата инфраструктура – улици и канализация и сигурност. Това бяха част от изводите от срещата с млади семейства в с. Царацово с кандидата за общински съветник от БСП за България с номер 1 в бюлетината Николай Трънков и Виолета Христодулова, кандидат за кмет на община Марица.

От своя страна Христодулова поясни кое е в правомощията на местната власт и с какво тя би могла да помогне за разрешаването на тези въпроси. „На първо място, що се отнася до транспорта е от изключителна важност да се направи реално проучване на нуждите на всяко населено място от общината, да се изяснят часовете, в които има най-голяма потребност от допълнителен транспорт, след това да се очертаят маршрутите и да се премине към промяна на съществуващата схема. Това може да стане в разговор с областна управа и с фирмите превозвачи. Трябва да се търси оптимален вариант, така че да не се случва нито да има празни курсове, нито такива, при които маршрутката не спира, тъй като е пълна, а хората остават да чакат по спирките.“, категорична бе Христодулова.

Искаме да живеем в модерна община, вижте какво се случва в съседните общини, непрекъснато нещо се прави, а при нас е застой. Няма реализирани европейски проекти, разчита се само на бюджета, а той няма как да стигне за 19 села, коментираха присъстващите на срещата. В отговор на това Николай Трънков, който работи в голяма външнотърговска фирма, сподели, че е важен административния капацитет и подготвеността на лицата, занимаващи се с писането на проектите.

Виолета Христодулова сподели визията си за развитие на община Марица, в крак с изискванията на времето - максимален обхват на използване на електронни услуги в администрацията, въвеждане на единна информационна система с възможност за електронни услуги и проследяване на преписките, подобряване на инфраструктурата чрез използване на възможностите на Европейските програми за увеличаване средствата за капиталови разходи за пътна мрежа, образователни, културни и социални институции и активна политика за енергийна ефективност на публични сгради общинска собственост. Безплатен WI-FI зони и облагородяване на ключови за младежта райони в населените места също е сред приоритетите на кандидатът за кмет с номер 1 в бюлетината Виолета Христодулова.