Виолета Христодулова: Създаването на тържище за земеделска продукция, е възможното решение и за провеждане на нов модел на социална политика

Окт 15, 2023 Новини Избори 0 562

15.10.2023 г.

Жители на община Марица настояват за създаване на тържище, където производителите на храни да имат възможност да продават продуктите си. И това е ангажимент, който местната власт, съвместно с бизнеса могат да осъществят. Това поискаха при срещата си с Виолета Христодулова, кандидат за кмет на община Марица, производители на селскостопанска продукция. На пазара в Граф Игнатиево земеделците споделиха своите тревоги за реализация на продукцията си.

„Община Марица е привилегирована, тъй като се намира в близост до магистрала Тракия, има плодородни земи и силни традиции в растениевъдството и животновъдството. Местната власт може да е в помощ, като създаде стимули за кооперирането на местни производители в клъстери и реализирането на тържище, което да се ползва от тях. Същевременно пазарът в Граф Игнатиево трябва да придобие модерен вид, да предоставя нормални условия на производителите - да е защитено, да се ползва без проблем и при лоши атмосферни условия, да има уреден и удобен паркинг за автомобилите и товарните коли.“, представи визията на кандидатите с номер 1 в бюлетината  Виолета Христодулова.

Според кандидатът за кмет на община Марица създаването на тържище за реализация на земеделска продукция, без посредници, е възможно решение и за провеждане на нов модел на социална политика. „Ще предложим партньорство между земеделските производители и общината, за да бъдат осигурявани пресни храни, на достъпни цени, за детските градини и социалния патронаж. Това ще допринесе не само за реализацията на земеделската продукция, но и ще понижи цената, на която се извършва в момента тази социална услуга.“, категорична е Христодулова.

Развитието на дейности в земеделието, чрез менажиране на общински земи, които да осигуряват екологично чисти храни за социални цели и същевременно да открият нови работни места е още един приоритет, свързан със земеделието, в програмата за управление на кандидатите с номер 1 бюлетината.

На срещата със земеделците бяха и кандидатът за кмет на с. Граф Игнатиево Иван Райков, експерт „Индустриален мениджмънт“ и кандидатът за общински съветник Валентина Сапова.