Георги Свиленски: Нека всички българи излезем днес на протест в подкрепа на енергетиците и за спасяването на България

Окт 12, 2023 Новини БСП в медиите 0 574

12.10.2023 г.

„Ако работи политическата логика в държавата, би трябвало правителството да падне”, заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски.

 „Защото две от партиите, които го подкрепят, ГЕРБ и ДПС, непрекъснато го критикуват пред медиите. От ГЕРБ постоянно твърдят, че ПП-ДБ са крадци и искат да усвояват средства от фондове, че са издънили бюджета. Сега ще има възможност с аргументи и след това с гласуване да се разграничат от тях”, посочи той в ефира на Euronews Bulgaria. 

 И подчерта, че предстои чрез вота на недоверие да се официализира тройната коалиция между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

 Свиленски призова българските граждани днес да излязат на протест и да подкрепят енергетиците. „Излезте и протестирайте за спасяването на българската държава”, обърна се той към обществеността. 

 По въпроса с провелия се Консултативен съвет по национална сигурност в отсъствието на политическите партии и последващия Председателски съвет в Народното събрание по същата тематика, социалистът призова президента и управляващата коалиция да спрат да си мерят егото на гърба на българските граждани. 

 „Президентът не е човекът, който определя функциите и съставът на КСНС – това е определено от Конституцията. Когато България и света са в опасност от войни, някой трябва да поеме ангажименти. Ако не могат, да си отиват”, каза още Георги Свиленски.