Ген. Милев: Кметът трябва да развърже кесията за селата

Сеп 14, 2011 Новини Избори 0 2013

Следващият кмет трябва да има Годишен план за развитие на селата в община Сливен и да работи по нея заедно с кметовете им

Следващият кмет трябва да има Годишен план за развитие на селата в община Сливен и да работи по нея заедно с кметовете им. За този подход в решаването на проблемите на по-малките населени места разговаря ген. Милев с жителите и кмета на с. Бяла Желю Янков. В срещата участваха и кметът на с. Панаретовци и кандидат за общински съветник от БСП Илия Стоев и председателят на Сдружение „Аграрен съюз" Николай Николов.
„Кметът трябва да развърже общинската кесия и за селата.  Един заместник-кмет ще отговаря специално за селата, за да следи средствата да стигат до тях, да се харчат ефективно и прозрачно", каза ген. Милев. Той е категоричен, че градоначалникът не трябва да се отчита само пред общинските съветници. „Докато има хора от общината, които искат да бъдат чути, ще се правят приемни", каза ген. Милев.
По време на срещата жителите на Бяла благодариха на своя кмет Желю Янков, защото той, а не общината, има заслугата в Бяла улиците да са далеч по-добри от тези в град Сливен. От следващия кмет на общината те поискаха повече директни срещи и подкрепа за провеждането на традиционния празник на билките в селото, който присъства в календара на общината, но тя не дава пари за него. "Затягаме кранчето за излишни харчове и развързваме кесията за селата, защото тук проблемите не са от вчера, а от 20 години. Затова селата се обезлюдяват и младите бяга", коментира  ген. Милев.
В срещата се включиха и спортистите от футболния клуб на Бяла, които се състезават в „А" окръжна група. Ген. Милев подари топки на капитана на отбора. „Пожелавам ви спортен дух и сили. Генералският подпис ще ви донесе късмет", каза той.