Кирил Леонов, БСП: Перник е с огромни дългове

Окт 08, 2023 Новини БСП в медиите 0 601

08.10.2023 г.

„Ако спре да работи мината, ако спре да работи теца – остават над 20 хиляди семейства без топла вода и парно, детски градини и училища – хуманитарна криза. Трябва да имаме първо алтернатива, на която да стъпим и след това да предприемем каквито и да е мерки. Имаме близо 20 хиляди домакинства, които се отопляват на ТЕЦ. Това заяви кандидатът за кмет на БСП в Перник Кирил Леонов.

По думите му е лъжлива тезата, че можем да затворим мините и тецовете и в същото време България да има енергийна независимост. „Това няма как да се случи в сегашните условия. Те трябва да работят докато нямаме алтернативни източници на електроенергия“, добави той.

Според него основната причина Станислав Владимиров да напусне партията е само една. „За да остане на всяка цена във властта е склонен да си предаде и морала, и честта, и идеологиите. Никой не го е гонил от БСП, това си е негово желание. Той създаде структура от кадри на БСП, които напуснаха нашите редици – не защото имат различни убеждения, а защото са зависими от постовете, които заемат в общината“, категоричен бе социалистът.

„Самото изпълнение на водния цикъл е под всякаква критика. То е за хубаво, но е много бавно. Работи се, прави се един изкоп, полага се една тръба – после работниците една седмица ги няма. Задълженията на Перник са над 20 милиона. Ние само последните сесии изтеглихме един заем от 3 млн., от 1.5 милиона. Преди около 4-5 сесии изтеглихме един заем от 4.5 милиона“, каза в заключение Кирил Леонов и определи като свой основен опонент вече бившият по думите му кмет Станислав Владимиров.