София не е почистена

Жельо Бойчев: Тази година това, което ще наблюдаваме в София, ще е същото, което наблюдавахме през миналата година, но със завишени средства Очевидно е, че София не е почистена и че концесионерите не си свършиха работата

Жельо Бойчев: Тази година това, което ще наблюдаваме в София, ще е същото, което наблюдавахме през миналата година, но със завишени средства

Очевидно е, че София не е почистена и че концесионерите не си свършиха работата. В София ще бъдем изправени пред перманентни кризи с чистотата, пред несвършена работа от един или друг човек и обвинения кой не си е свършил работата. Така председателят на общинските съветници от БСП  в СОС Жельо Бойчев коментира ситуацията в столицата.

Ситуация, при която София не е почистена, не се случва за първи път, каза още Бойчев. По думите му отговорността в Столична община за почистването на града се носи от кмета, от ресорния кмет и от ръководителя на инспектората.

Съветниците от БСП са поставили питане, за това как се съпоставят разходите за зимно почистване миналия сезон спрямо този сезон. Бихме искали да видим сумите, които са били дадени миналата година и тази година и оттам да видим какъв е блил контролът, коментира Бойчев. Той подчерта, че работата обаче няма как да бъде свършена, ако разговорите се водят, само когато е на лице поредната криза.

Средствата, които се събират от такса „Смет” и които се разплащат за тези дейности, не са никак малко. За тази година събраните средства трябва да бъдат 160 млн. лв. Средства имаме, но как да бъде организирано почистването, как да бъде осъществяван контролът, кои да бъдат реалните измерители на работата, това е големият дебат, заяви Бойчев. По думите му вероятността да се състои този голям разговор е много малка, тъй като годишната задача в сфера „Чистота” е като миналогодишната задача. Тази година това, което ще наблюдаваме в София, ще е същото, което наблюдавахме през миналата година, но със завишени средства, каза още Бойчев.