Съкращенията в армията в Сливен вдига безработицата

Сеп 13, 2011 Новини Избори 0 1721

"Военнослужещите са сред хората, които най-тежко изпитаха на гърба си промените в държавата, реформите в системата на армията и кризата"

"Военнослужещите са сред хората, които най-тежко изпитаха на гърба си промените в държавата, реформите в системата на армията и кризата". Това заяви ген. Кольо Милев по повод изявлението на министъра на отбраната Аню Ангелов за съкращения в Центъра за подготовка на танкови подразделения в Сливен. По думите на министъра от 1 юли 2012 г. съставът на Центъра ще бъде намален с 30%.

"Всяко съкращение трябва да бъде мотивирано, причините да са ясни и за потърпевшите, и за обществото. Съкращенията са удар за военнослужещите и за техните семейства. В условия на криза държавата е длъжник на тези хора и трябва да намери начин да ги компенсира", категоричен е ген. Милев.

"На фона на безработицата и икономическата ситуация в общината 30% съкращение водят до сериозни последици. Това веднага ще се отрази на нивото на безработицата тук. Военнослужещите очакваха защита от Областната управа на Сливен, както и от общината за поетапно съкращение и за по-малък процент редуциране на състава", заяви ген. Милев.

По думите му всяко съкращение на професионалисти трябва да се извършва плавно. Ген. Милев припомни, че личният състав в Центъра е участвал в предотвратяването на последиците от кризи в цяла Югоизточна България. Той разполага с добра учебна база за подготовка на танкови специалисти и за обучение на военнослужещи за участие в мисии зад граница.